Appel Kaneelcake

Deze appelkaneelcake is natuurlijk smaakvol om lekker een plak op je brood als beleg te gebruiken, maar natuurlijk ook heerlijk bij een lekker kopje thee of koffie.


Benodigdheden:

250 gram zelfrijzend bakmeel
250 gram suiker
250 gram roomboter
4 eieren medium
2 zakjes vanillesuiker
2 grote zure appels
Sap van een halve citroen
Kaneel
l extra eetlepel suiker.
2 eetlepels bloem

Verwarm je oven voor op 160 graden ( voor een hetelucht oven )

Schil de appels en snijd ze in blokjes. Meng ze met een eetlepel suiker, het sap van de halve citroen en kaneel naar wens. Roer het geheel goed door elkaar en zet even in de kom in je koeling.

Vet je bakblik in met een restje roomboter of gebruik een bakspray. Vervolgens 1 eetlepel bloem in je bakblik strooien en mooi in je bakblik heen en weer schudden tot alle zijdes bedekt zijn. Even het restant van de bloem eruit schudden.

Klopt met de mixer de suiker, vanillesuiker en roomboter tot een zachte massa. Voeg vervolgens de eieren 1 voor 1 toe en laat ze elk afzonderlijk steeds goed opnemen in de massa voor je de volgende toevoegt.
Spatel vervolgens het zelfrijzende bakmeel en een eetlepel kaneel erdoor ( dit voorkomt overmatig stuiven ) en klop met de mixer tot het geheel goed opgenomen is en stop dan met mixen.

Pak de appelmix uit de koeling, en voeg de lepel bloem toe. roer dit goed door de appelstukjes( dit voorkomt dat ze naar beneden zakken in je cake.
Spatel dit goed door je cake. Vul je bakvorm met het mengsel en zet het midden in de oven.

Bak in ongeveer een uur mooi gaar en bruin. Check je cake op gaarheid door even met een sateprikker in je cake te prikken, Komt hij er schoon uit is je cake gaar.

Als hij uit de oven komt haal ik hem altijd direct uit de vorm. Dit gaat handig door over de bovenkant een schone theedoek te leggen, draai het geheel op een vlakke ondergrond. Nu ligt je cake op de theedoek en kan je hem simpel met de theedoek weer op de onderzijde rollen. Zowel lekker warm als koud te eten.

Geen opmerkingen