Appelcarrees


Heerlijke licht zure appelcarrees met slagroom. De favoriet bij ons thuis.


Benodigdheden:
Roomboter bladerdeeg
1 ei
snufje zout
Beetje suiker
2 a3 zure appels
Citroensap
2 lepels abrikozenjam
kaneel

Snijd de appels in kleine stukjes en meng ze met een lepel citroensap, ca 2 lepels suiker en kaneel naar eigen smaak. Persoonlijk houd ik van ruim kaneel.

Zet het mengsel in de koeling.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kluts het eitje met een snufje zout in een beker.

Ontdooi de plakjes bladerdeeg.

Neem een plat bord en leg er een flinke laag suiker op, verdeel het over het bord.

Strijk nu de helft van een plak bladerdeeg in met ei. Druk de helft vervolgens in de suiker. Leg de plak op je werkplank  met de niet gesuikerde kant links. Vul het bladerdeeg goed op met de appelvulling. Klap het gesuikerde deel over de vulling en druk de 3 zijden goed aan met een vork, zodat ze goed afsluiten.

leg dan de carrees op een bakplaat met bakpapier. Er kunnen er 10 op een bakplaat.

Bak ze in ca 20 minuten mooi goudbruin.

Maak in een pannetje de 2 eetlepels abrikozenjam met een kopje water warm en roer het mengsel goed door tot het een egale gelei is.
Bestrijk de carree met de gelei.

Klop een beetje slagroom stijf en serveer dit met wat cacaopoeder erop samen met de carrees.

Wij vinden ze heerlijk als ze ijskoud zijn maar warm zijn ze ook heerlijk.


Geen opmerkingen