Aardbeien Taart met notenbodem
Ben jij ook zo gek op aardbeien? Dan is deze taart echt iets voor jou.
Een heerlijke aardbeientaart met witte chocolade en roompudding.

Wat ben je nodig:
Bodem:
* 225 gram bloem
* 175 gram roomboter
* 80 gram suiker
* 2 handjes vol gemalen nootjes ( cashew / pistache / notenmix)
* half geklopt ei
* snufje zout

Vulling

* Handje vol witte chocolade drups
* Banketbakkersroom poeder ( funcakes)
* bakje aardbeien

Topping:

2 e.l  aardbeienjam
Klein beetje water

Als bakvorm gebruik ik zelf een quiche vorm waar je de bodem uit de ring kunt halen. Deze heeft ook gaatjes en dat werkt perfect.

Doe voor de bodem alle benodigdheden tegelijk in een kom en mix tot een mooi deeg. Ik vind het altijd prettig om het gewoon met de hand te kneden. Kneed het tot een bol verpak  het in folie en laat even rusten in de koeling.

Vet je bakblik in.

Verwarm je oven vast op 180 graden.

Bestuif je werkblad met bloem , haal het deeg uit de koeling en rol het op je werkblad uit tot een mooie ronde plak en bekleed er je bakblik mee.
Haal de randjes weg zodat het mooi in je bakblik gevormd is. Leg over de bodem bakpapier en hierop je blindbakvulling.

Bak je bodem  op ca 180 graden , 20 minuutjes met de blindbakvulling. Verwijder de vulling en bak het nog 10 tot 15 minuutjes af.

Laat de bodem afkoelen voor je verder gaat met de taart. Ook handig om de bodem de avond voor je hem nodig bent te maken, en de rest op de dag zelf af te werken.

Was je aardbeien en halveer ze , laat ze drogen op keukenpapier.

Verwarm de chocolade au bain marie of in de magnetron. Als je het in de magnetron doet steeds even 30 sec verwarmen en dan doorroeren , weer 30 sec doorroeren etc tot het een mooie vloeibar massa is. Verdeel het dan over de bodem van de taart, en laat het stollen.

De banketbakkersroom maak ik zelf van  FunCakes banketbakkersroom poeder.

Gebruik 200 gram poeder en voeg daar al roerend 500 ml water aan toe... Klop het ca 5 minuutjes tot een mooie romige massa en laat het een beetje opstijven.

Breng de room vervolgens over de chocoladelaag op de bodem aan. Bedek de hele laag nu met stukjes aardbeien.

Verwarm in een pannetje de eetlepels jam met een beetje water naar benodigd zodat je een gelei krijgt. Bestrijk met een kwastje je taart met dit mengsel en je hebt een heerlijke taart.Geen opmerkingen