Chocolade cake, 1 deeg 3 x anders


Vandaag eindelijk weer een nieuw receptje. Gewoon lekker simpel met een bestaande mix, echter
even lekker met een eigen draai eraan.

Ik ben gek op de mixen van funcakes, ik denk dat de meeste mensen deze wel kennen. Ik heb voor het eerst de chocolade biscuit gebruikt en dit is mijn bevinding, en wat ik ervan gemaakt heb.

Benodigdheden voor 2 cakes en een kleine vierkante vorm:

* 500 gram choc biscuit poeder
* 6 eieren
* 110 ml water
* zakje kokos
* nootjes
* chocoladeletter met hazelnoot.

Doe de biscuit poeder, het water en de eieren in een kom. Ik spatel dit altijd eerst even gauw met de hand iets door, vervolgens zet ik de kom onder de mixer. Mix het geheel 7.5 minuut op de hoogste stand en vervolgens nog 3 minuten op stand 2 door. Zo krijg je echt een heerlijk luchtige cake.

Vet ondertussen je bakblikken in en verwarm je oven voor op 160 graden.

Vul het eerste bakblik gewoon simpel max voor 2/3 deel met het deegmix. Dit word gewoon een simpele maar lekker chocoladecake.

Voeg nu aan de mix een half zakje kokos toe en nog 3 eetlepels water. Spatel dit nog even goed door de mix, en klaar je kunt je tweede bakblik vullen.

Zet deze twee blikken vast in je oven met de timer op 30 minuten.

Voor het vierkante blik heb ik het volgende gedaan.
Deze vul je met de rest van het mengsel. Mooi glad strijken. Vervolgens breng je er een laagje kokos overheen, gevolgd door gemalen diverse nootjes naar je wens, en als speciale sint twist rasp je een stuk chocoladeletter en breng je de rasp eroverheen.

Zet dan dit blik erbij in de oven. Met een kwartiertje ongeveer even de vierkante vorm inprikken, bij mij was hij toen al gaar. Dan kan deze vast uit je oven. De rest nog een paar minuutjes langer tot deze ook gaar zijn.

Wat ik heerlijk vind aan deze biscuitmix  is dat je je baksels gewoon in de vriezer kunt doen .en ze minstens net zo vers zijn als ze uit de vriezer komen, als wanneer je ze direct consumeert.
Als je ze in de vriezer doet, verpak ze dan even luchtdicht in een pedaalemmerzak.



Welke mix van funcakes gebruiken jullie?

Geen opmerkingen