Vegan Arretjescake


Vegan Arretjescake, non bake dus snel gemaakt.

Hoe heerlijk is deze arretjescake maar dan de vega variant!

Wat ben je nodig

175 gram Maria biscuit ( van ah eigen merk )
250 gram kokosolie of wajang boter ( gesmolten )  (vegan )
100 gram notenmix ongezouten / of alleen hazelnoten ook lekker.
50 gram cacao poeder (callebaut )
200 gram bruine suiker
1 zakje vanillesuiker

Hoe maak je het?

* Vet een cakeblik in met wajang boter of bekleed het met bakpapier
* Breek de maria koekjes in kleine stukjes
* Smelt de boter
* Maal de nootjes fijn.

- Roer de suiker, vanillesuiker, nootjes en cacao poeder even goed door elkaar.
- voeg de gesmolten boter of kokosolie toe en roer het wederom goed door elkaar.
- voeg nu de stukjes maria biscuit toe en mix het geheel wederom, net zo lang tot je geen biscuit meer ziet waar geen chocolade overheen zit.
- Stort nu het geheel in de vorm en wrijf de bovenzijde mooi glad.
Niet hard aandrukken dan word je cake erg stijf.
Nu het geheel in de koelkast zetten en ca 2 uur zeker laten opstijven.

Daarna uit je vorm verwijderen en aansnijden maar.
Geniet ervan!


Geen opmerkingen