Roompudding Hoorntjes met aardbeien


                                 Roompudding Hoorntjes met aardbeien
Ingredienten voor 6 stuks:
* Funcakes Mix voor banketbakkersroom (200 gram )
* 500 Ml Water
* 1 Ei
* Snufje zout
* Enkele eetlepels bastersuiker
* Pakje roomboter bladerdeeg ( Lidl eigen merk / Koopmans )
* Verse aardbeien
Benodigdheden:
* Kwastje
* Beker/glas om het ei in los te kloppen.
* Oven (200 graden )
* Roomhoorn vormen
Patisse Roomhoorn Vorm Set/3

Bereidingswijze:

- Verwarm je oven voor op 200 graden.
- Haal je bakplaat eruit en bedek deze met bakpapier.
- Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat de plakjes ontdooien.
- Ondertussen klop je het ei met een snufje zout even door elkaar.
- Snijd nu elke plak bladerdeeg ( ik werk ze altijd 1 voor 1 af ) in ca 4 tot 5 gelijkwaardige repen.
- Begin nu met de eerste reep om de roomhoorn vorm te rollen. Druk vervolgens de volgende reep net iets over de eerste om geen gaatjes te krijgen en rol deze verder er omheen. Werk zo al je reepjes af om de vorm heen.
- Bestrijk de hoorn nu met ei.
- Met een lepel doseer je een lekkere ruime hoeveelheid suiker over de hoorn en hij is klaar voor de oven.
- Werk zo het aantal gewenste hoorntjes af en leg ze op je bakplaat en zet ze in de oven.
- Bak ze in ca 15 tot 20 minuten mooi knapperig en goudbruin.
Ondertussen maak je de banketbakkersroom vulling klaar.
Klop de 200 gram roommix met 500 ml water in ca 5 minuten tot een gladde massa. En laat het dan even opstijven.
Was de aardbeien leg ze even uit te lekken op keukenpapier en snijd ze in plakjes.
Als je hoorntjes afgekoeld zijn kan je ze vullen met een bodempje aardbeienplakjes. Spuit ze vervolgens mooi vol met de room en druk een aardbeitje in het uiteinde.
Als je ze serveert kan je ze ook nog even bestrooien met poedersuiker.


Geen opmerkingen