Vegan Kip Kerrie


Voor een etentje waar ook iemand kwam die veganisctisch is,  maakte ik in combinatie met rijst en vegan bami. Deze simpele maar volgens de eters heerlijke vegan kip kerrie.

Probeer hem eens, je zult verbaasd zijn over de heerlijke smaak. Ook als je geen veganist bent.


Ingrediƫnten:

3 plakken ananas

2 bosuitjes

halve spaanse peper

1 paprika

1 rode ui

Olijfolie

1 pakje vega kipstukjes

300 ml kokosmelk

3 theelepels kerriepoeder

1 theelepel paprikapoeder

1 eetlepel ketjap manis ( ik werk altijd met conimex ketjap )




Bereiding.

* Snijd de ananas, paprika en rode ui, peper en bosui in kleine stukjes.

* Bak de vega kipstukjes in wat olijfolie en een eetlepel / flinke scheut ketjap manis lekker even iets aan. 

* Als deze mooi van kleur is voeg je indien nodig wat extra olijfolie toe ( pas wel op dat je niet teveel gebruikt) en bak de paprika en rode ui even mee.

* Voeg als het even gebakken is de ananas stukjes toe.

* Roer het geheel even goed door en voeg vervolgens de kerriepoeder en paprikapoeder door het geheel.

* Vervolgens je kokosmelk toevoegen en het geheel onder goed roeren even goed door laten borrelen totdat het ingedikt is naar je eigen wens.

Eet smakelijk!!

Heb je mijn recept ook gebruikt? Laat gerust weten wat je ervan vind.




1 opmerking